مژه های پرپشت و بلند علاوه بر ظاهر زیبایی که به چهره میدهند از چشم ها در برابر گرد و غبار و نور خورشید محافظت میکنند. در این مقاله راه کار های خانگی طبیعی برای تقویت و بلند شدن مژه هایتان ارائه کرده ایم.
- روغن گرچک
اسید رسینیلوئیک از اجزای اصلی روغن گرچک است و حدود 90 دردصد از ان را تشکیل میدهد. این اسید یک گزینه ی مناسب برای درمان ریزش مو و تقویت مو هاست که می توانید از ان برای تقویت مژه های خود نیز استفاده کنید. برای این کار ابتدا مژه های خود را با شوینده ی مناسب چشم شست و شو داده خشک کنید سپس مقداری پنبه را به روغن گرچک اغشته کرده و در جهت رشد م/زه ها پنبه را بر روی مژه هایتان بمالید. اجازه دهید یک شب تا صبح رغن گرچک روی مژه ها بماند سپس روز بعد ان را بشویید.
- روغن نارگیل
روغن نارگیل به دلیل اثر نافذ آن برای مراقبت از مو استفاده می شود که به جلوگیری از ریزش پروتئین مو کمک می کند. از این رو، ممکن است برای درمان مژه های نازک ضعیف شده و کمک به رشد مجدد آنها نیز استفاده شود. البته مراقب باشید هنگام استفاده از روغن نارگیل ممکن است لایهای چرب روی مژههای شما باقی بگذارد که آنها را سنگین کند .
چاره چیست: به 1 قاشق چایخوری روغن نارگیل فشرده و مقداری پنبه نیاز دارید. قبل از استفاده از روغن، مژه های خود را با آب و شوینده ملایم تمیز کنید و سپس آنها را خشک کنید. مقداری پنبه را به روغن نارگیل آغشته کنید و آن را در امتداد خطوط مژه بالا و پایین بمالید. از ورود روغن به چشم خودداری کنید. بگذارید روغن یک شب روی پوست بماند. صبح روز بعد آن را بشویید.
- ویتامین E
ویتامین E به دلیل توانایی آن در حالت دادن و تغذیه فولیکول های مو شناخته شده است. روغن ویتامین E را می توان مستقیماً روی خط مژه استفاده کرد یا با سایر روغن ها و مواد تشکیل دهنده سرم مژه ترکیب کرد. ویتامین E یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که می تواند در بهبود اسیب اکسیدانو که باعث افزایش ریزش مو میشود کمک کند. همچنین حاوی ترکیبات توکوترینول است که ممکن است به افزایش تعداد تارهای مو کمک کند. از این رو، ممکن است به بلندتر شدن مژه ها کمک کند. و مژه هایتان را تقویت سازد. ویتامین E را می توان به صورت موضعی روی مژه های خود استفاده کرد. حتی مصرف آن به عنوان مکمل خوراکی بی خطر است. اما قبل از مصرف مکمل ها، برای دوز صحیح با پزشک خود صحبت کنید.
- چای سبز
چای سبز می تواند به رشد مو و مژ ها نیز کمک کند.
چه باید کرد: به 1 قاشق چایخوری برگ چای سبز (یا 1 چای کیسه ای) و 1 فنجان آب داغ نیاز دارید. این دو ماده را با هم مخلوط کرده و به مدت 5 تا 10 دقیقه دم کنید. مایع را صاف کرده و گرم بنوشید. همچنین می توانید چای را خنک کرده و با استفاده از یک تکه پنبه آن را به صورت موضعی روی خطوط مژه بالایی و پایینی خود بمالید. چای را دو بار در روز بنوشید و روزانه یک بار به صورت موضعی استفاده کنید.
- ماساژ
ماساژ دادن هر قسمت از بدن باعث افزایش جریان خون در ان قسمت میشود که این مورد در قسمت هایی از بدن مانند سر و محل رویش ابرو و مژه ها به افزایش رشد ان ها می انجامد. شما میتوانید با استفاده از روغن گرپک و نارگیلی که به مژه های خود می زنید، به ارامی و با نوک انگشتان ان ها ماساژ دهید.
- وازلین
اگر چه هیچ بررسی علمی در تاثیر وازلین بر رشد و تقویت مژه ها وجو ندارد، اما با توجه به نتیجه بخش بودن ان در ازمایشات و تجربه ی نتیجه بخشی بسیاری افراد میتوانیم ادعا کنیم که وازلین بر پرپشت شدن و رشد مژه ها و ابرو ها میتواند تاثیر گذار باشد. وازلین مژه ها چرب کرده و از مژه ها در برابر اسیب جلوگیری میکند.
مقداری از وازلین را با نوک انگشتان خود یا یک تکه پنبه روی مژه ها خود در جهت رشد مژه ها ماساژ دهید تا تاثیرات جادوی ان را مشاهده کنید.
- مکمل بیوتین:
کمبود بیوتین می تواند باعث ریزش مو در پوست سر، ابروها و مژه ها شود. مصرف مکمل های بیوتین ممکن است به بهبود این ریزش ها کمک کند. برای دوز صحیح مکمل های بیوتین با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مشورت کنید. ترکیبی از این درمان ها ممکن است به نازک شدن تار مژه های شما کمک کند. با این وجود برای جلوگیری از آسیب بیشتر و نازک شدن مژههایتان، باید تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کنید.
چگونه از مژه هایمان محافظت کنیم
- از یک رژیم غذایی سالم و متعادل پیروی کنید که شامل مواد مغذی مانند آهن، روی، ویتامین ها، اسیدهای چرب، بیوتین و پروتئین باشد.
- مژه ها و پلک های خود را روزانه و به ارامی با استفاده از یک پاک کننده ملایم یا شوینده ی پلک تمیز کنید.
- از محصولات ارایشی با کیفیت پایین استفاده نکنید.
- از هرگونه آرایش چشمی که باعث سوزش، خارش و قرمزی چشم می شود خودداری کنید.
- قبل از رفتن به رختخواب آرایش را پاک کنید.
- تا حد امکان از فر مژه استفاده نکنید.
چه عواملی در ریزش و نازک شدن مژه ها تاثیرگذارند
مژه های شما ممکن است به دلایل مختلفی از بین برود، مانند:
- افزایش سن: این یکی شایع ترین علل ریزش مژه است. با افزایش سن، ریزش مژه ها افزایش می یابد همچنین باعث نازک شدن تار مژه ها می شود.
- یائسگی: از آنجایی که استروژن نقش مهمی در تولید کلاژن برای حفظ پوست و موی سالم دارد، کاهش سطح آن در دوران یائسگی ممکن است منجر به نازک شدن مژه ها شود.
- عدم تعادل هورمونی: متعادل نبودن هورمون ها ازجمله هورمون تیروئید منجر به اسیب پوست و ریزش مو شود.
- برخورد خشن با مژه ها :در حین پاک کردن آرایش چشم، مژه های خود را به شدت مالش دهید.
- واکنش آلرژیک: امکان دارد که به محصولات ارایشی الرژی داشته باشید.
- استفاده از مژه ها مصنوعی: چسب های مورد استفاده برای چسباندن مژه مصنوعی حاوی مواد شیمیایی هستند که ممکن است تحریک کننده یا مضر باشند. به دلیل این واکنش شیمیایی، ممکن است قرمزی، سوزش یا التهاب پلک را تجربه کنید که ممکن است منجر به ریزش مژه شود.
- شیمی درمانی: داروهایی که برای درمان سرطان استفاده می شوند اغلب باعث نازک شدن موها و مژه ها و در نتیجه ریزش ان ها می شوند.
- برخی شرایط پزشکی: مانند بلفاریت، تیروئید پرکار/کم فعال، پسوریازیس، آلوپسی آره آتا، اگزما یا تریکوتیلومانیا
- بهداشت نامناسب زیبایی: پاک نکردن ارایش چشم در طول شب.